KREMALI KIYMALI MAKARNA

Malzemeler

250 gr kıyma
1 paket makarna (penne ya da spagetti)
1–2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
4–5 adet mantar (dilimlenmiş)
1 küçük soğan 
4 yemek kaşığı domi glass sos
150 ml krema
Zeytinyağı 
Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı 

1. Makarnayı haşla. Tuzlu kaynar suda makarnayı al dente olacak şekilde haşla. Bir kepçe haşlama suyunu ayır.

2. Küp küp kıyılmış soğanı zeytinyağında seffaflasincaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

3. İnce doğranmış biber ve mantarları ekleyerek 5 dakika kadar soteleyin.

4. Sos tenceresine domi glass sosu koyup karıştırın.

Ardından kremayı ekleyin. Sos çok koyulaşırsa makarna suyundan 1 kepçe ekleyebilirsiniz. 

5. Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe göre kekik ekleyiniz. 

6. Üzerine parmesan veya kaşar peyniri serperek sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: