BÖĞÜRTLEN SOSLU CİĞER

Malzemeler:

200 gr. ciğer
½ su bardağı kırmızı şarap
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı böğürtlen marmelatı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
½ limonun suyu
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  1. Ezilmiş sarımsak ve şarabı bir sos kabına koyun, kanamaya bırakın. Tereyağ dışında kalan malzemeyi ekleyin ve sos kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını ekleyerek karıştırın ve altını kapatın.
  2. Bu sırada dilimlenmiş ciğerleri ızgarada pişirin. Pişirme esnasında ciğerlerin kurumasına ve suyunu kaybetmesine izin vermeyin.
  3. Sosu ciğerlerin üzerine dökün ve sıcak olarak yanında patates püresi ile servis ediniz. 

2 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

çok ilginç ciger hıc yemem kokusuna tahammul edemem ama cıger sevenler için alışıllagelmısın dısında bir sos,ılk defa duydum,bogurtlenle yapıldıgını belkı kokusunu da alıyordur bana bunu yapan olacak kı tadına ucundan da olsa bakabıleyım.güzel gorunuyor arkadaşım hemde farklı ellerıne sağlık

Melis dedi ki...

Haklısın, ciğerin kokusunu yok ediyor. Kocam da ciğerden pek hoşlanmaz ama bu yemeği sevdi.
Aslında sos ördek için, ördek bulmak zor olduğu için ciğere uyarladım ben.

Bu arada siteni çok beğendim, ellerine sağlık.