ANNEMİN FINDIK VE BADEMLİ SOMON FİLETOSU

Malzemeler:

2 dilim somon fileto
4 çorba kaşığı badem
4 çorba kaşığı fındık
4 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı kişniş
½ çay kaşığı karabiber
tuz

Hazırlanışı:
  1. Filetoları yıkayıp kurulayın ve tuzlayın.
  2. Badem, fındık, kişniş, susam ve karabiber blender ile toz hale getirilir. Filetoların üzerine hafif zeytinyağı gezdirilip, hazırladığınız karışım ile üstü kaplanır. 
  3. Kaplamalı somonlar 170 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirilir. 
  4. Sıcak olarak yanında haşlanmış patates ve Vinaigrette Soslu Mantar ile servis ediniz. 



2 yorum:

Unknown dedi ki...

Melis bu senin yaptığına ayıp derler tamam mı!
Protesto ediyorum :)

Melis dedi ki...

:)