ETLİ PATATES YEMEĞİ

Malzemeler:


6 adet patates
250 gr. dana kuşbaşı
kekik, karabiber tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
  1. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızdırdığınız yağda kızartın.
  2. Etleri 2 bardak su içerisinde pişirin ve et suyu elde edin. 
  3. Sarımsakları ince ince doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız yapda 1 dakika kadar kavurun. Patates ve etleri ekleyin. Sıcak olan et suyunu üzerine dökün. (Eğer et suyu malzemenin üstünü kapatmazsa, ılık su ile takviye edin. )
  4. Suyu kıvamlı bir hale gelinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kısık ateşte üstü kapalı olarak pişirin. 
  5. Yanında pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ebru simdi yapti:)
ellerine saglik!!!

Melis dedi ki...

Afiyet olsun!