6 adet patates
250 gr. dana kuşbaşı
kekik, karabiber tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Patatesleri küp küp doğrayın ve kızdırdığınız yağda kızartın.
- Etleri 2 bardak su içerisinde pişirin ve et suyu elde edin.
- Sarımsakları ince ince doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız yapda 1 dakika kadar kavurun. Patates ve etleri ekleyin. Sıcak olan et suyunu üzerine dökün. (Eğer et suyu malzemenin üstünü kapatmazsa, ılık su ile takviye edin. )
- Suyu kıvamlı bir hale gelinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kısık ateşte üstü kapalı olarak pişirin.
- Yanında pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz.
2 yorum:
ebru simdi yapti:)
ellerine saglik!!!
Afiyet olsun!
Yorum Gönder